Gaál Kriszta, Sport és Személyiségfejlesztő Coach

„A sport nem csak – talán egyáltalán nem – annak a vizsgálata, hogy mennyire vagy jó a futásban, az ugrásban, a labdajátékban. Az egymáshoz való alkalmazkodást is jelenti. A sport a fizikálisan legintenzívebb emberi tevékenység, legalábbis azok közül, amelyek a nyilvánosság előtt zajlanak. És mégis, a történetek, amiket elmondunk, nem a testről szólnak, hanem a szívről, a szellemről és a lélekről.”

Simon Barnes,
sportújságíró 

SPORT ÉS INSPIRÁCIÓ, két meghatározó fogalom számomra.

A sport gyerekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben, bár sohasem sportoltam versenyszerűen. Sportrajongó és amatőr focista vagyok, olyan, aki a sportpályák közelében boldog igazán.  Sportújságírást is tanultam, és egy ideig a TrendFM Sportexpressz című adásának tudósítottam. Az inspiráció tudatosan pár éve része a mindennapjaimnak. Azóta, amióta többen felhívták a figyelmemet, hogy sokat jelent nekik egy-egy tőlem kapott szó, gondolat.  

A fentiek eredménye egy blog, amelynek a célja a következő: 

Az írásaim nem feltétlenül sportolókról, sportcsapatokról szólnak, de így vagy úgy, a sporthoz kapcsolódnak. Szeretném bemutatni, hogy számomra mit jelent a sport világa, sporttal kapcsolatos élmények, gondolatok, történetek megosztása a célom. Példaképeket szeretnék állítani mind az amatőr, mind az élsport világából, inspirálni szeretnék, megmutatni, hogy a sportban tanultak révén hogyan boldogulhatunk a mindennapjainkban. És fordítva, mi az, amit a sportolók tudnak kamatoztatni a versenyek során. Szeretném elérni, hogy az emberek ne csak a jó teljesítményt tiszteljék, hanem lássák meg mögötte a küzdelmet, a lemondást, az eltökéltséget. Szeretném bemutatni a szív, a lélek és a test kitartását. Szeretném elérni, hogy egy-egy kudarc, bukás után is legyen becsülete a sportolónak. Szeretném, ha a sportolók példáján keresztül az emberek sikeresebbek lennének az életben.

Az inspirációra visszatérve: a korábbi, tanácsadói munkám során feladataim közé tartozott a fiatalabb kollégák betanítása, a szakmai munkájuk nyomon követése, a feladatok delegálása. Mivel ez akkoriban új volt számomra, rengeteget olvastam többek között a következő témákban: vezetői hozzáállás, érzelmi intelligencia, együttműködés, teljesítménynövelés, kreativitás, inspirálás. Az olvasottak nagyban hozzájárultak a magam és mások iránti tudatosság növelésében. A hozzám beosztott kollégáktól kapott visszajelzések pedig megerősítettek abban, hogy tudok segíteni a hozzám fordulóknak. 

Ami a sportvonalat illeti, régóta tudatosan figyelem a csapaton belüli viszonyokat, az edző-játékos, illetve a játékosok egymás közötti kapcsolatát, kommunikációját és a láthatatlan erőhatásokat. Ez a háttér vezetett el oda, hogy komolyan érdeklődjem a Sport Coach szakma iránt. Hiszen ahogy mindannyiunk számára, a sportolók esetében is kiemelten fontos a test, a lélek és a szellem harmóniája, mert ez nagyban befolyásolja a teljesítményt. Hiszem, hogy a coaching eszköztára megfelelő támogatást nyújt a sportolóknak a céljaik elérése felé vezető úton.

Szívből, szenvedéllyel.

                                                     Kriszta

 

A sportban minden lehetséges