A sportolók számára rengeteg eszköz áll rendelkezésre, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsanak a megfelelő pillanatban. Coaching, sportpszichológus, masszőr, dietetikus és még sorolhatnám. A sorozatterhelés mellett már azoknak sem lehet előnyük, akik az edzésmunkában hisznek. Mi lehet akkor a kulcs? Mi az, amivel megelőzhetjük a többieket? A válasz: a regeneráció. Aki gyorsabban regenerálódik, hatalmas előnyre tehet szert versenytársaival szemben.

Regenerálódni sokféleképpen lehet: többek között minőségi alvással, szaunával, gőzfürdővel és a mostanában egyre kedveltebb jégkamrával. Azonban akad még egy terület, ahol a napi rutin részeként nagyban hozzájárulhatunk a gyorsabb regenerálódáshoz. Ez pedig a testápolás. Bár egyre többen tudatosan választanak kozmetikumokat, mégsem biztos, hogy az egészségük szempontjából a legjobb módon teszik. Fontos, hogy törekedjünk a sav-bázis egyensúly fenntartására, ezt a testünk meg fogja köszönni. A táplálkozás során ma már sokan figyelnek erre, hiszen tudják, hogy a túlzott savasodás az oka számos betegség kialakulása mellett például a hajhullásnak, a rossz közérzetnek és a fáradékonyságnak is. De ez önmagában nem biztos, hogy elég. Sportolók esetében egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotban állnak neki egy-egy edzésnek illetve versenynek.

Nemrég ismerkedtem meg Dr. Lauter Eleonórával, aki elkötelezett híve a bázikus testápolásnak. Nóra tunéziai nyaralása során, saját bőrén tapasztalta meg a lúgosító iszapok, kencék jótékony hatását, majd hazatérése után nem sokkal megalapította a Berber Beauty-t, amely alternatív megoldást kínál a testápolás területén. A jogászi hivatását feladva felkereste a tunéziai gyártót, egy orvos házaspárt, akik régi receptúrák alapján kézműves manufaktúrában készítik a termékeket. Hamarosan megkezdődött a közös munka, elindultak az egyeztetések, mivel Magyarországon más a klíma, mások a szépségápolási szokások, így a termékek összetételét ehhez kellett igazítani. Ebben egyébként a vásárlói visszajelzések sokat segítettek.

A Berber Beauty natúrkozmetikumai nem csak a szépségápolást szolgálják, hanem az egészségmegőrzésben is kiemelt szerepet játszanak. A kozmetikumok természetes alapanyagaikkal, mint a tengeri só, algák, illóolajok, gyógynövények, a Szahara homokja a sav-bázis egyensúlyt támogatják. Ez különösen fontos a sportolóknál, hiszen erős izomtevékenység esetén rengeteg tejsav képződik a szervezetben, amely marni kezdi az izomrostokat és esetlegesen sérülést is okozhat. A tejsavat testünk ásványi anyagok segítségével közömbösíti. A tej, a cukor, a kávé, a dohányzás, a finomított élelmiszerek, a stressz, mind-mind a savasodását támogatják, míg a megfelelő étkezés, elegendő zöldség és gyümölcs fogyasztása mellett biztosítani tudjuk annyi ásványi anyag bevitelét, ami a test számára elengedhetetlen ahhoz, hogy a sav-bázist egyensúlyban tartsa. Különböző sportitalokkal is harcolhatunk az izmok elsavasodása ellen. Mivel a bőr a legnagyobb felületű szervünk (a felnőtt ember testtömegének 7%-át leszi ki), a sav bőrön át tartó távozásának a támogatásával hozzájárulhatunk ehhez a küzdelemhez. A Holt-tengeri iszap, az agyag és algapakolások gazdag ásványi és nyomelem tartalmuk miatt a sportolóknak kifejezetten ajánlott, hiszen ezek intenzíven regenerálják a testet. Egy bázikus fürdősóban elmerülni pedig nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést hoz.

Szívem szerint az összes terméket ajánlanám, de ha sportolásról van szó, regenerálódás céljából a tonizáló algapakolást használom egy-egy húzósabb edzés után. Jól jöhet még a sportkrém is, akár bemelegítésről, akár izomlazításról legyen szó. Személy szerint ennek a krémnek tudom be, hogy egy sorozatterhelés után egyáltalán lábra tudtam még állni.

Érdemes tehát ellátogatni a berberbeauty.eu oldalra, hogy aztán saját bőrünkön tapasztalhassuk meg a bázikus testápolás jótékony hatását, és ahogy a Berber Beauty jelmondata mondja:„legyen a jóllét életstílusunk!“