Mire számíthatsz a coaching során?

„A coaching olyan művészet, amely egy másik ember teljesítményének, tanulásának és fejlődésének elősegítésével foglalkozik.” (Myles Downey)

A coachingnak rengeteg definíciója van, röviden összefoglalva olyan segítő folyamat, amelynek a célja, hogy saját erőforrásaid feltárásával és felhasználásával saját megoldást találj az adott kérdésedre/élethelyzetedre. A gyakorlatban az alábbiak szerint zajlik:

Öt alkalommal találkozunk, természetesen a folyamat igény esetén tovább vihető. Egy ülés hossza megállapodástól függően 60-90 perc, a gyakoriság 1-2 hét. A coaching megkezdése előtt előzetes konzultációt is folytathatunk (személyesen, telefonon vagy skype-on), ami 20-30 percet vesz igénybe. A konzultáció során átbeszéljük a coaching folyamatot és valamennyire megismerjük egymást.

Az első ülés a kapcsolati keretek kialakításával és a témalista összegyűjtésével telik. A 2-4. ülésen a témáddal dolgozunk. Abban segítelek, hogy a jelenlegi helyzetedből oda juss el, ahova szeretnél. Tanácsot nem adok, a megoldás, az eredmény tőled származik. Természetesen támogatlak, motivállak, inspirállak a megoldásod megtalálásában, és átbeszéljük a megtett lépéseket is. A találkozások alkalmával érzésekkel, gondolatokkal, cselekvési késztetésekkel foglalkozunk, amihez különféle coaching technikákat és módszereket alkalmazok.

Ügyfélként és coachként is megtapasztaltam, hogy a coaching milyen csodálatos eszköz arra, hogy támogassa az egyént a céljai elérésében, ha kell, tovább lépjen, vegye észre a lehetőségeit, bízzon magában, lássa meg az erősségeit, fedezze fel a rejtett képességeit és oldja meg a problémás helyzeteket az életében.

Várlak szeretettel!

                                                                                                                                                 Gaál Kriszta

gyakran ismételt kérdések

A coaching speciális segítő beszélgetés, amely folyamat során a coach segít eljutattni ügyfelét a jelenlegi helyzetéből oda, ahova el szeretne jutni. 

A coaching során érzésekkel, gondolatokkal, cselekvési késztetésekkel foglalkozunk. A coach nem ad tanácsot, tehát az eredménynek nem szabad tőle származnia, nyitott kérdések mentén vezeti el ügyfelét a saját megoldásához. 

– a sportolók speciális élethelyzetben vannak

– fiatalkorúakkal, gyerekekkel is találkozunk

–  a szereplők egyediek

– eredménykényszer

– tisztább célok

– fordított életpálya

– számszerű, mérhető eredmények

– kiélezett mentális formaidőzítés

 

– sportoló

– sportoló családja 

– sportolói stáb (orvos, masszőr stb.)

– edző

– szakosztályvezető

– klubvezető

– sportmenedzser

– sportújságíró

– játékvezető

 

– integráció a civil életbe / jövőkép

– siker / kudarc feldolgozása

– gyorsan jött siker

– formaidőzítés, csúcsteljesítmény elérése

– sérülés

– beilleszkedés / csapatváltás

– új csapattárs befogadása

– csapatkohézió kialakítása

– csapathierarchia, személyes szerep

– közös hang megtalálása (kommunikációs szintek különbözősége)

– konfliktusok kezelése (edző, stáb, csapattársak, játékvezető, ellenfél)

– időbeosztás

– a sport és a civil élet összeegyeztetése

– a “szürke hétköznapok” kezelése

– önérdek-érvényesítés (csapattársak, vezetőség, média)

– kiégés / holtpont / megrekedés

– motiváció

– folyamatos eredmény- és teljesítménykényszer

– presszió

– elvárások kezelése

– külső vélemények kezelése (szurkolók, facebook, média stb.)

– konkrét verseny

– igazságtalanság feldolgozása /kezelése

– gyerekvállalás

– teljesítmény-visszaesés

– önbizalom

 

visszajelzés

Nagyon szépen köszönöm a segítséged! A tegnapi edzés után az öltözőben olyan visszajelzést kaptam, hogy mostanában parádés az edzésteljesítményem!! :):)
Ricsi
Krisztában egy nagyon empatikus, kedves, coaching iránt elkötelezett és végtelenül alázatos embert ismertem meg. Nagyon élveztem a közös munkát. Nagy utazás volt számomra ez a pár alkalom. A beszélgetések változatosak voltak és rendkívül interaktívak. Egyik személyes kedvencem volt, mikor saját magunk jobb kifejezéshez kártyákat lehetett használni. Összességében nagyon hasznos iránymutatásokat nyújtott számomra ez a néhány alkalom és segített életem bizonyos területeit jobban megérteni. Végtelen köszönettel tartozom ezért az utazásért.
Lívia

Helyszín

1111 Budapest, Egry József u. 19.

Kontakt

30/853 5609

Ár

10.000 Ft/60 perc, 13.000 Ft/90 perc